Jedward

Dublin - Irlands huvudstad

2012-02-05 11:50 #0 av: sissie

John och Edwards föddes i Dublin 1991. Dublin är Irlands huvustad med anor långt bak i tiden. Det har beskrivits att det fanns bosättningar i Dublins område redan 100 år före Kr.

Dublin är Irlands största stad och även dess huvudstad. Det bor drygt 500.000 människor i själva Dublin och c:a hälften av dem är yngre än 25 år. Tar man med alla förorter så blir antalet lite högre. Dublin ligger på östkusten och klimatet är vad man kallar för maritimt klimat. Medeltemperaturen på sommaren är på ungefär 20 grader och på vintern strax över 0 grader. Så de får inte mycket snö på vintern. De gånger det snöar så är det mest nysnö som inte ligger kvar så länge.

I Dublin ligger Europas sjätte största arena Croke Park, med plats för 82 500 besökare. Där spelar de Gaelisk fotboll, fotboll, rugby och hurling. Konserter håll där också och bl a U2 och Robbie Williams har haft konserter där.

En annan stor sport på Irland håller till på Shelbourne Park. Där tävlar man med kapplöpningshundar. Framför allt Greyhounds. Och på Leopardstown håller traventusiasterna till.

Dublin är ett omtyckt turistmål med shopping som en av aktiviteterna. Det finns många shoppinggator att välja på och flera stora butiker.

Staden har många kända namn genom historien. Några av de kända författarna är Oscar Wilde, Jonathan Swift och skaparen av Drakula, Bram Stoker.

Och nu senast i raden av alla kändisar Jedward.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2012-02-05 20:17 #1 av: medde

En intressant och bra artikel. Speciellt då jag och dotter har våra planer att åka dit under våren, Då självklart då Jedward är i landet.. För självklart måste vi passa på att få se en spelning i deras hemland. Vill verligen se och uppleva den gröna ön

Kan tillägga för artikeln att John och Edward föddes på Rotunda Hospital som ligger i Självklart i Dublin.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2012-02-05 20:22 #2 av: Caroline.H

Väldigt intressant artikel :D Jag jobbar på min övertalning att en resa till Irland ska bli familjens semester för året... Haha, hittills går det väl ganska bra, tror jag Flört Verkar vara en helt underbar plats, lite myckt regn för mig dock...

//Caroline


Anmäl
2012-02-05 20:55 #3 av: medde

Visst var den intressant, att även få ta en del  av Dublin på ett mycket trevligt sätt.

Lycka till Mollis25 med din övertalning.. Den dagen du kommer dit tror jag intre du blir besviken. Då fliza vill dit och jag har alltid velat så blev det inte lång övertalning för henne eftersom jag själv velat åka tid i många år..Så vi smider våra planer för vår/sommaren

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2012-02-17 06:38 #4 av: [Momiji]

Kan ju bara passa på att varna(om ni inte varit där förut) att ta det lungt första andetagen ni tar då man kliver av planet. Luften är väldigt fuktig och det tar några sekunder innan man vänjer sig. Själv var jag inte alls redo på det och trodde jag skulle kvävas Tungan ute

Sol Anna Måne
Medarbetare på Sagan om Ringen iFokus
Even angels fall ♪ ♫ ♪ ♫ ♫ ♫ ♪

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.